Home » Blog » Voorzorgsmaatregelen voor Dengue Ziekte

Voorzorgsmaatregelen voor Dengue Ziekte

Voorzorgsmaatregelen voor Dengue Ziekte

Knokkelkoorts is een van de dodelijkste ziekten die uw leven kan beïnvloeden. Het denguevirus is de veroorzaker ervan, en dit virus wordt overgebracht door de vrouwelijke Aedes aegypti-mug. Het dengue-virus wordt alleen verspreid door de vrouwtjesmuggen. Deze vrouwtjesmuggen bijten overdag en zijn zeer actief net na zonsopgang en net voor zonsondergang. Er zijn tegenwoordig veel mensen die getroffen zijn door dengue. Een van de belangrijkste redenen waarom dengue zich verspreidt is dat er dagenlang stilstaand water binnen en buiten het huis is.

Door de opwarming van de aarde zijn alle ijskappen gaan smelten, waardoor de watermassa’s groter zijn geworden en het water zich op het land heeft opgehoopt. Deze stagnatie van water op het land kan leiden tot het broeden van muggen. In stilstaand water kunnen muggen zich gemakkelijk voortplanten en als u toevallig in de buurt van dergelijke plassen woont, is de kans groot dat u gebeten wordt door een mug die drager is van het denguevirus.

Tekenen en Symptomen

Tekenen en Symptomen:

Als je gebeten wordt door een mug die het dengue virus bij zich draagt, dan zijn de eerste symptomen dat je koorts hebt gedurende ongeveer 3 tot 8 dagen. De koorts gaat gepaard met hevige hoofdpijn en pijn aan de achterkant van uw oog. Langzamerhand krijgt u spier- en gewrichtspijn en verliest u uw eetlust. In de latere stadia kunt u last krijgen van braken en diarree. Er kunnen huiduitslag en bloedingen uit het tandvlees en de neus optreden.

Diagnose en behandeling:

Dengue wordt gediagnosticeerd door klinische weergave en door het bloed van de besmette persoon te testen. Hoewel dengue veel mensen treft, is er helaas geen specifieke behandeling beschikbaar om dengue te behandelen. Men moet dus uiterst voorzichtig zijn om zich tegen besmetting te beschermen. Dengue is een zeer dodelijke ziekte en kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Paracetamol wordt aan patiënten gegeven om de koorts te verminderen.

Preventie

Preventie:

Aangezien er geen goede remedie voor dengue beschikbaar is, moet u voor uw omgeving zorgen en uzelf beschermen tegen de muggen.

Als er stilstaand water is in de buurt van uw woonplaats, zorg er dan voor dat het met iets bedekt wordt. Laat geen stilstaand water bij u in de buurt staan en geef de muggen geen kans om zich in het water voort te planten. Koop muggenwerende middelen als u toevallig in een gebied woont waar veel muggen zijn.

De plaatselijke gemeente kan ontsmettingsmaatregelen treffen en muggengif spuiten over openbare plaatsen waar muggen de kans krijgen zich voort te planten. Voor de ramen kunnen horren en gaas worden bevestigd, zodat de muggen uw huis niet kunnen binnendringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *