Home » Blog » Hoe je een koffer op de juiste manier inpakt

Hoe je een koffer op de juiste manier inpakt

Houd je kleren netjes, je apparatuur veilig, en je snoeren ontward terwijl je door de luchthavenbeveiliging vliegt met onze beste inpaktips.

Reizen is stressvol. Inpakken is ook stressvol. Soms heb je een paar tips nodig om je te helpen herinneren hoe je een koffer goed inpakt, vooral als je net weer aan het reizen bent na een tijdje nergens heen te zijn geweest.

Omdat door de luchthavenbeveiliging komen en je zorgen maken over zoekgeraakte bagage grote zorgen zijn, zijn veel van deze tips over hoe je een koffer moet inpakken specifiek voor vliegreizen. Dat gezegd hebbende, zijn ze ook nuttig voor reizen per auto, bus, en trein.

Ouders met kleine kinderen: Je hebt speciale reiszorgen. Kinderen beschermen tegen ziektes tijdens vliegreizen, of ervoor kiezen niet met het vliegtuig te reizen tot je je daar veilig bij voelt, is waarschijnlijk je voornaamste aandachtspunt. Als je toch besluit te reizen, kun je te maken krijgen met kinderwagens of wandelwagens, babyvoeding en flessen, en luiers en doekjes. Je hebt mijn medeleven, zowel nu als op mijn volgende vlucht, maar niet mijn advies. Ik zou niet weten hoe te helpen. Ik ben er zeker van dat daar geweldige ouderschapsblogs voor zijn.

Laten we wat tips doornemen voor het inpakken van een koffer en dan kijken naar andere strategieën voor waar je nog meer spullen kunt inpakken en waarom ze op de ene plaats thuishoren en niet op de andere.

Hoe een koffer in te pakken

Er zijn drie methoden om kleding in te pakken: rollen, vouwen, en draperen:

Rollen is het beste voor zachte, maar niet-bulky kleding. Sweatpants, pyjama’s, en t-shirts zijn voorbeelden. Rollen werkt ook voor kleine voorwerpen, zoals sokken en stropdassen.

Vouwen is beter voor kleding die kan kreuken, zoals pakken, kraaghemden en sommige jurken.

Draperen (d.w.z. plat leggen) werkt goed voor omvangrijke voorwerpen, zoals jassen, hoodies, en gebreide truien.

Hoe je de spullen precies passend maakt, hangt af van of je bagage met harde of zachte zijkanten hebt.

Hard-zijdige bagage is ontworpen om eerst kleding te dragen en al het andere pas daarna. Dat betekent dat je eerst je kleren in de koffer moet rangschikken en dan alle hoekjes en gaatjes moet vinden om er andere spullen in te stoppen, zoals een dopp kit, schoenen, riemen, en een boek.

Zachte kant tassen hebben meer flexibiliteit, zodat je er voorwerpen in kunt doen in volgorde van belangrijkheid. Bijvoorbeeld, als er een sweatshirt is waarvan je niet zeker weet of je het mee moet nemen, laat het dan weg en als er aan het eind ruimte is, doe je het erbij.

Hoe ga je om met voorwerpen die sterk ruiken of die kunnen lekken?

Ik neem bijvoorbeeld graag draagbare koffiezetspullen mee als ik op reis ga. Als ik ze niet in een luchtdichte zak wikkel, ruiken al mijn kleren naar koffiebonen (niet het ergste, om eerlijk te zijn). Op dezelfde manier wil je niet dat er vloeistoffen op je kleren lekken. Pak alles wat kan breken of sterk ruikt dubbel in en verzegel het. Als je inpakt, leg je die ingepakte breekbare voorwerpen in het midden van je tas, zodat ze door je kleren gestoffeerd worden en niet tegen de zijkanten.

Probeer niet te reizen met parfum of cologne in vol formaat. Koop in plaats daarvan kleine nevelflesjes en doe er een paar druppels van je lievelingsgeur in.

Gebruik al je beschikbare inpakruimte
Er zijn drie plaatsen om je spullen op te bergen als je op reis gaat:

Op je persoon, dat wil zeggen de kleren en schoenen die je op de reisdag draagt, plus alles wat je in je zakken stopt

  • In een handbagage
  • In ingecheckte bagage

Laten we eens kijken naar wat trucs en tips voor het gebruik van die drie plaatsen.

Op je persoon (d.w.z. wat je draagt)
Als je op reis gaat, is de veiligste plek voor je spullen op jezelf. Je bagage kan zoekraken, maar wat in je zakken of op je persoon zit blijft bij je. Plus, je kunt ruimte in je tassen besparen door omvangrijke voorwerpen te dragen, zolang ze maar comfortabel genoeg zijn voor je reis. Hier zijn een paar ideeën.

Jas. Draag je jas liever dan hem in je bagage te stoppen om ruimte te besparen. Jassen hebben meestal prima zakken, die je kunt gebruiken om je belangrijkste kleine spullen in op te bergen.

Zakken of kleine persoonlijke tas. Bewaar in je zakken of kleine persoonlijke tas je ID’s, portemonnee, telefoon, sleutels, en medicijnen. Scheid je nooit van deze voorwerpen af en stop ze nooit in een grotere tas, ook al is het een handbagage. Waarom? De luchtvaartmaatschappij kan onverwacht eisen dat je de tas waarvan je dacht dat het je handbagage zou zijn, door de gate checkt. Loop niet het risico dat je van je belangrijkste voorwerpen gescheiden wordt.

Heuptas of geldgordel. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan niet langer één persoonlijk voorwerp toe naast een handbagage, tenzij je betaalt voor een duurdere tariefsoort. RyanAir en Blue Air zijn twee voorbeelden. Probeer in plaats daarvan een heuptasje (ook wel belt pack, heuptasje, fanny pack) of money belt te dragen. Ze zijn groot genoeg voor ID’s, sleutels, portemonnee, telefoon, en de meeste medicijnen, en ze tellen niet als persoonlijk voorwerp.

Spijkerbroeken. Spijkerbroek neemt kostbare ruimte in je tas in. Als je jeans gaat inpakken en weinig ruimte hebt, draag ze dan de dag van de reis.

Hoofdtelefoons. Ruisonderdrukkende koptelefoons zijn dromerig voor op reis, maar ze zijn ook omvangrijk. Als je ze niet gemakkelijk in je handbagage kunt stoppen, drapeer ze dan om je nek.

Grote schoenen. Ik heb een hekel aan zware laarzen in een vliegtuig of lange busreis, maar het is zeker beter dan ze in een koffer te proppen.

Mooie juwelen. Als je mooie sieraden mee moet nemen op reis, draag ze dan liever dan ze in je tas te stoppen. Als je ze niet wilt dragen, doe ze dan in een zacht buideltje en berg ze op naast andere belangrijke voorwerpen, bijvoorbeeld in een vakje met rits naast je paspoort, zodat je ze niet kwijtraakt.

In je persoonlijke handbagage

Je persoonlijke tas is de volgende veiligste plaats voor voorwerpen, want het is hoogst onwaarschijnlijk dat die van je gescheiden wordt. Daarin moet je belangrijke voorwerpen stoppen die je niet kunt dragen of in je zakken opbergen, en alles wat niet in het vrachtruim mag.

Als ik zeg persoonlijke tas, dan heb ik het over tote-sized en kleinere tassen. Zeker, een kleine wieltas komt technisch gezien voor veel vluchten in aanmerking als handbagage, maar toch kan hij op een overvolle vlucht of een klein vliegtuig bij de gate gecontroleerd worden en in het ruim terechtkomen. Een tote-size tas blijft bij je.

Elektronica.

Houd je laptop, tablet, beste ereader, en camera bij je in een handbagage of persoonlijk voorwerp. Ik doe mijn laptop in een grote draagtas, zodat hij er bij de beveiliging gemakkelijk uit te halen en weg te zetten is. Heb je geen beschermhoes voor een laptop, dan volstaat een sjaal of een zachte verschoning van je kleding.

Oplaadsnoeren.

Snoeren en kabels voor je elektronica horen in je handbagage of persoonlijke tas. Zo kun je opladen als je vertraging hebt en op je bestemming als je bagage zoek is. Vergeet je opladers voor smartwatches en fitnesstrackers niet. Gebruik koordwikkels zoals Velcro One Wraps(Opens in a new window) om ze netjes te houden. Als je tas kleine vakjes of vakjes heeft, gebruik die dan om je snoeren in op te bergen zodat ze niet aan andere spullen blijven haken.

Draagbare batterij.

Draagbare batterijen mogen niet in de ingecheckte bagage voor vliegreizen. Bewaar ze in je persoonlijke tas naast je snoeren.

Kleine vloeistoffen.

We weten inmiddels allemaal dat je kleine vloeistoffen en gels in een doorzichtig, plastic zakje met ritssluiting moet bewaren. Doe ze in dezelfde draagtas of persoonlijke tas als je laptop, zodat je ze er bij de veiligheidscontrole gemakkelijk uit kunt halen. De voorschriften van de TSA(Opens in a new window) zeggen dat elk flesje niet meer dan 3.4 ounces (100ml) mag zijn, met uitzonderingen voor medicijnen en “zuigelingen- en kindervoeding”.

Herbruikbare waterfles.

Nu er eindelijk watervulstations verschijnen op vliegvelden over de hele wereld, kun je een lege waterfles meenemen en die vullen als je op reis bent. Als je geen waterfontein kunt vinden, vraag dan iemand in een restaurant, koffiehuis of bar om hem voor je te vullen. En zorg ervoor dat je een fooi achterlaat.

Je persoonlijke benodigdheden.

Afhankelijk van je bestemming stop je in je handbagage misschien ook een tandenborstel, een bril en contactlensvloeistof, en een verandering van kleren – of op z’n minst een paar ondergoed en sokken. Op die manier heb je, als je ingecheckte tas zoekraakt of vertraging oploopt, een paar kale benodigdheden om je comfortabel te houden. Kies een lichtgewicht outfit die je gemakkelijk oprolt of laptop opvulling kan worden. Trainingsbroeken, dunne hemden, en eenvoudige jurken werken prima. Als het doel van de reis het bijwonen van een functie is, verwissel dan je comfy kleren voor een specifieke outfit. Niemand wil op een bruiloft of zakelijke bijeenkomst verschijnen in een joggingbroek.

Ingecheckte bagage

Je ingecheckte bagage is per definitie van jou gescheiden. Er is altijd een risico dat ze verloren gaat of vertraging oploopt. In een perfecte wereld zou een ingecheckte tas alleen gevuld zijn met voorwerpen die vervangen kunnen worden, maar dat is niet realistisch. Doe het beste wat je kunt en maak je er niet te veel zorgen over.

Kleren.

We hadden het al over het oprollen, opvouwen en draperen van kleren. Als je bagage een met stof bekleed vak met rits heeft, gebruik het dan tijdens je reis om schone kleren van de vuile te scheiden.

Schoenen.

Schoenen kunnen veel wegen en veel ruimte innemen. Als het realistisch is, draag dan je zwaarste of grootste paar op de reisdag. Als je een lange reis hebt, draag dan je meest comfortabele paar, en bedenk dat voeten op lange vluchten de neiging hebben op te zwellen. Steeds vaker zie ik schoenenzakken die bij de aankoop van een nieuw paar schoenen inbegrepen zijn. Bewaar ze en doe je schoenen erin tijdens het inpakken. Of hergebruik elke oude, dunne tas als schoenenzak. Heb je geen schoenenzak en maak je je zorgen om vuile schoenen in je bagage te stoppen, dan kun je een douchemuts (hotels hebben ze vaak gratis) gebruiken om de zolen af te dekken.

Toilettas.

Vloeistoffen groter dan 3,4 ons moeten in een plastic zakje, dan in je toilettas, en dan in de ingecheckte bagage. Kleine toiletartikelen die je tijdens de reis nodig hebt, zoals vochtinbrengende crèmes en oogdruppels, kunnen in je handtas.

Reservetas.

Pak een dunne waterdichte tas in, zoals een gewaxte canvas tas of een plastic boodschappentas, want die heeft een miljoen toepassingen voor op reis. Als je badpak of paraplu nooit helemaal opgedroogd is en het tijd is om in te pakken, kun je de tas gebruiken om hem in te pakken. Als je bent gaan wandelen en je schoenen zijn erg vies, kun je ze er in opbergen. Als je iets koopt en meer bagageruimte nodig hebt, kan de tas een extra handbagage worden.

Creature Comforts

Hier zijn wat extra spullen om te overwegen in te pakken om je reis en verblijf comfortabeler te maken en waar je ze kunt inpakken:

Een paar zakjes van je favoriete thee (ingecheckte bagage)

Een draagbaar koffiezetapparaat, zoals een AeroPress(Opens in a new window) of een niet-glazen druppelaar (ingecheckte bagage)

Een piepkleine toiletdeodorant, zoals Poo-pouri(Opent in een nieuw venster) of Love My Drops(Opent in een nieuw venster) (ingecheckte bagage)

Een oogmasker (handbagage of zak)

Lichtgewicht pantoffels (ingecheckte bagage)

Een massagebal (ingecheckte bagage of handbagage)

Een draagbare luidspreker (handbagage vanwege de batterij)

Roll-on etherische oliën in kalmerende geuren, zoals lavendel (handbagage of zak)

Een washandje om je op te frissen tijdens lange vluchten en tussenlandingen (handbagage)

Tot slot: vergeet niet voor je volgende reis je reisetiquette bij te spijkeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *